Skip to main content
Over Funkey

Dagboek Lisa – Stagiair Funkey

Dag enthousiaste Funkey volgers! Mijn naam is Lisa en ik heb net een super toffe en leerrijke stage achter de rug bij Funkey. In het volgende deel vertel ik jullie wat meer over enkele hoogtijdagen waarbij ik het geluk heb gehad om deze te mogen meemaken.

Dag 1

Hallo lieve Funkey lezers! Mijn naam is Lisa en vandaag start mijn stage bij Funkey. Ik ben een 25-jarige laatstejaarsstudent marketing en via een leuke advertentie op het internet ben ik hier terecht gekomen. De komende weken vertel ik jullie graag meer over mijn stageverloop en mijn ervaringen hier. Zo krijgen jullie een blik achter de schermen van het reilen en zeilen bij Funkey. (PS: Dit ben ik! Deze foto maakte ik in het stadion van AA Gent. Hier ging een teambuilding aan de gang die Funkey organiseerde. Wij namen een kijkje en kregen er onverwacht een rondleiding bij. Super toffe dag invulling!)

Lisa voetbal gent

Dag 2

We vliegen er meteen in! Ik start met een review van de website vanuit mijn theoretische achtergrond en doe een aantal aanbevelingen om deze te optimaliseren. Tof om onmiddellijk mijn bijdrage te leveren! De volgende versie van Funkey wordt 3-talig en ik word verantwoordelijk voor de Engelse vertaling. . Ideaal om mijn Engelse taalvaardigheid nog eens vanonder het stof te halen en toe te passen. Binnenkort zal Funkey dus nog meer mensen kunnen bereiken.

Nieuwe versie Funkey? Ja, ja, klopt! Funkey 2.0 is vanaf heden beschikbaar!

website funkey

Dag 4

Vandaag focus ik mij op de klanten van Funkey! Eerst maak ik een nieuwe template voor de infofiches van de verschillende teambuilding activiteiten. Samen met Bastien maak ik een ontwerp in Indesign met een overzichtelijke weergave van alle praktische info die belangrijk is voor de klant. Aan het einde van de dag vergezelde ik mijn stagebegeleider Cobus naar een meeting bij een klant, ‘Fuji Oil’. Tijdens dit gesprek werd er aandachtig geluisterd naar de wensen van de klant en namen we verschillende voorstellen door. Op basis van hun feedback hebben we voor hen de ideale teambuilding concepten voorgesteld: De Mol in de Lakenhalle en de culinaire wandeling ‘Tastes of Ghent’. Het proces om de verlangens van de klant te achterhalen en het aanbieden van gepaste activiteiten hiervoor vond ik leuk om te doen!

Wist je dat De mol DE populairste teambuilding is sinds 2018? Nee? Geen probleem! Hier vind je een lijstje van de populairste teambuildings in 2019.

Dag 7

Goedemorgen Funkey mensen! Ik start de dag met een nieuwe, leuke opdracht. Nu ik na al die jaren InDesign terug wat onder de knie heb, mag ik vandaag een infographic aanmaken. Dit is een korte grafische voorstelling waarin er informatie wordt weergegeven zoals bv. data en kennis. Na een korte briefing over de cijfers heb ik deze verwerkt in een infographic. Hopelijk vinden jullie ze tof. Like gerust op onze Facebookpagina ?

Wisten jullie trouwens al dat je hier ook heerlijk kan lunchen? Vlak naast Watt Factory bevindt zich een heel aangename zaak ‘WOEST’ met wekelijks een andere menukaart. Soms eten we met zijn allen daar ter plaatse en mogelijk nemen we gewoon alles mee naar de eetruimte bij ons in WATT.

Na de lunch had ik terug genoeg energie om aan het volgende punt in de agenda te beginnen. Ik mocht namelijk naar de ‘Bedrijven contacten dagen’ in Kortrijk. Hier mocht ik helemaal zelfstandig naartoe. De bedoeling was dat ik hier ging observeren en netwerken. In het begin vond ik het best eng om op al die zakelijke mensen af te stappen als onervaren student, maar na een tijdje ging het vanzelf. Ik vond het super interessant om al die verschillende bedrijven te zien en de kans te krijgen met deze ervaren mensen binnen hun vak te kunnen spreken.

Dag 11

Vandaag trekken we erop uit om partners te bezoeken. We starten bij onze toekomstige partner ‘The Outsider’ in Oudenaarde. Zij zijn volop bezig met een aantal verbouwingen. Zo wordt er tegen deze zomer een volledig nieuw dakterras aangelegd, hiervan kregen we al een sneakpreview. Verder kregen we een uitgebreide rondleiding op het domein om alle activiteiten te bekijken. Door het Funkey team alvast goedgekeurd!

Na de middag gingen we naar een unieke locatie waar Funkey regelmatig teamevents organiseert, het kasteel van Laarne. Bij aankomst aan het domein was ik zwaar onder de indruk van deze locatie. Ook hier mocht ik een meeting bijwonen samen met Cobus en de verantwoordelijke van het kasteel. Een toffe dag op verplaatsing, het is zeer aangenaam om af en toe ook eens buiten de werkmuren te komen en rechtstreeks in contact te komen met klanten en partners.

dakterras the outsider

Dag 15

Vandaag was heel boeiend en interessant. Het hoogtepunt voor mij op deze dag was de meeting ter voorbereiding van het marketingplan en de nieuwe website voor Funkey. Samen met twee marketing- en IT- specialisten namen we alles uitgebreid door. Dit was voor mij erg leerrijk om de uitwerking van een marketingplan eens echt in de praktijk bij te wonen. Ik heb dit namelijk alleen nog maar theoretisch uitgewerkt voor een eindwerk op school. Voor het onderdeel digitale marketing, mag ik thema’s en boeiende content voor nieuwsbrieven bedenken Ik kijk er naar uit om mijn creatieve brein volledig los te laten en leuke teksten te schrijven, iets wat ik persoonlijk heel graag doe. Ik vind het best uniek dat ik zo mijn steentje mag bijdragen aan het nieuwe marketingplan.