Skip to main content
Teambuildings

Remote teambuildings

Remote Working

Remote working, of flexwerk, wordt steeds populairder. Deze nieuwe vorm van werken zorgt voor meer gemotiveerde werknemers en het is ook nog eens goed voor de planeet. Tijdens deze lockdown omwille van Covid-19 is het soms zelf de enige mogelijkheid om je business draaiende te houden. Naast al deze voordelen is er tóch één grote bezorgdheid: hoe zorg je ervoor dat je de teamspirit en de betrokkenheid van je personeel hoog houdt ondanks de fysieke afstand?

Teambuilding activiteiten op afstand

Ook voor deze uitdaging hebben we nu een oplossing, namelijk teambuildings op afstand!

Jouw teamevent gaat door via een online conference call. Zo bespaar je niet alleen tijd en kosten bij de zoektocht naar een passende locatie, het zal vooral een onmiddellijke meerwaarde creëren voor je teamleden. Het vertrouwen en de sfeer in je team worden versterkt en medewerkers zullen zich waardevol en gewaardeerd voelen. Met zo’n virtuele teambuilding kan je dus snel en eenvoudig de productiviteit en het welbevinden van je team boosten.

Een overzicht van alle online teambuilding concepten vind je hier

Onze Funkey aanbevelingen

Kan je jezelf nog niets voorstellen bij zo’n teambuilding op afstand? Funkey lijst voor jou enkele leuke remote teambuildings op:

Wheel Of Fun

Een fun quiz gepresenteerd door een enthousiaste quizmaster, wat wil je nog meer? Neem het in teams tegen elkaar op en zoek uit wie in jouw team de slimste mens is!

Minute To Win It

Soms moet het niet moeilijk zijn: je krijgt telkens één minuut om een proef succesvol uit te voeren. Met enkele voorwerpen (die zeker bij jou thuis staan) kom je terecht in een creatieve teambuilding waarbij competitie, spanning, energie en amusement zeker aan bod komen.

Digital Haka Workshop

Haka’s zijn ceremoniële dansen van de Maori’s uit Nieuw-Zeeland. Door middel van deze dansen proberen ze de goden aan te roepen. Het lijkt heel simpel, maar dat is het zeker niet. Hoe groter de groep, hoe krachtiger de boodschap en hoe langer de herinnering zal blijven hangen. Een op zich eenvoudig ogend concept van bewegingen op geluid, maar niets is minder waar. Een volledig opgebouwde presentatie van een uiting van energie en emotie in groep, dat is waar de Haka voor staat.

Project Arrow

Deze hilarische online teambuilding game kun je op afstand samen met elkaar spelen en is een spel waarbij verbinding en samenwerken centraal staan. Ideaal in tijden van digitale communicatie. Hiermee motiveer je je elkaar en breng je mensen dichter bij elkaar! Om ervoor te zorgen dat de wereld niet vergaat, heeft een specialistisch team een online tool ontwikkeld, genaamd ‘Project Arrow’. Hiermee kunnen de wereldleiders op een efficiënte en vakkundige manier elkaars kwaliteiten ontdekken en deze inzetten in een race tegen de klok. Want, met een juiste samenwerking zijn de grootste problemen op te lossen.

De Collega’s 2.0

In dit video conference spel leren de collega’s mekaar op een leuke manier een beetje beter kennen. Op voorhand vullen de deelnemers een speciale vragenlijst in. Wie neemt Marc Van Ranst mee op een onbewoond eiland? Wie heeft er een lama als huisdier? En wie had er liever TV presentator willen worden?

Antigua @ Home

Tijdens een video conference call zoeken de deelnemers hun weg in een escape room spel met maar liefst 24 kamers, vol breinbrekers en korte spelletjes. Wie werkt het best samen in steeds wisselende teams, en haalt daaruit de grootste individuele roem?