Skip to main content

“In 2O21 lanceren we een nieuw concept: online speeddating. Ideaal ter vervanging van het praatje in de gang met een toevallige passant of het onderonsje aan de koffiemachine waar medewerkers zoveel nood aan hebben. “zegt Cobus Van Gheluwe, CEO van Funkey.

Een online speeddate is een leuke en doeltreffende manier om mensen met elkaar in contact te brengen. Denk aan afdelingen met elkaar laten kennismaken, nieuwe medewerkers introduceren, online netwerkevents, contacten onder collega’s versterken, teambuilding, bedrijfsgroeperingen of zelfs gemeentebesturen die ganse wijken motiveren om mensen meer met elkaar in contact te laten komen.

Hoe werkt het?

Het systeem werkt volautomatisch en heeft geen host nodig. Het platform bepaalt en regelt autonoom de gesprekrondes en gesprekspartners. Elke deelnemer komt evenveel aan bod.
1. Ontvang een log in en meld je aan op het platform
2. Voer een kort 1-op-1 videogesprek
3. Is it a match?

Tijdens de online speeddate ontmoet je dus elke 3 à 5 minuten iemand anders tijdens een 1-op-1 videochat gesprek. Als organisator stel je zelf in hoe lang en hoeveel gesprekken een online speeddate sessie bevat.
Het is ook mogelijk om de groep in twee te delen zodat de ene groep uitsluitend deelnemers van de andere groep ziet. (denk aan 2 afdelingen met elkaar laten kennismaken, werkgevers vs sollicitanten, investeerders vs startups, mannen vs vrouwen,…)

Gepersonaliseerde ijsbrekers

Met originele ijsbrekers die op het scherm verschijnen heb je alvast een aantal leuke gespreksonderwerpen. Deze kunnen gepersonaliseerd worden, zo kan je een handige voorzet geven aan je medewerkers. De volledige setting stellen we in met de kleuren en het logo van je bedrijf, een match met de huisstijl!

Online teambuildings om betrokkenheid medewerkers hoog te houden bij telewerk

“Sinds oktober vorig jaar reikt Funkey digitale oplossingen aan bedrijven om de betrokkenheid van hun medewerkers hoog te houden in tijden van telewerk. Ondertussen heeft Funkey al een 30-tal online teambuilding concepten in hun aanbod, van een virtuele escape game tot een online quiz of een digitale chocolade workshop. En nu dus ook de online speeddate!” vertelt Cobus.

Al meer dan 12.000 deelnemers beleefden ondertussen een online teambuilding via Funkey, telkens met erg enthousiaste reacties en positieve feedback.

Wanneer gaan jullie op speeddate?

Reserveer nu bij Funkey.