Beschrijving
Onze chef is afkomstig uit Zuid-Korea en is in België terechtgekomen voor de liefde. De Koreaanse keuken is een ontzettend gezonde keuken die zich kenmerkt door zijn vele banchans (side dishes of bijgerechten). 80% van de banchans bestaat uit groenten waarvan vele gefermenteerd zijn. Lacto-fermentatie is héél gezond, de producten bewaren veel langer en zijn rijk aan probiotica, mineralen en vezels. De bekendste is kimchi. Er wordt gewerkt met biogroenten en seizoensgebonden producten.
Ze leert je de authentieke gerechten zoals ze deze van thuis heeft meegekregen. Tijdens deze workshop leer je o.a.:
Dagelijkse kost in Korea:
- Saessak Bibimbab en saus erbij
- Traditionele soep wakame (zeewier)
- Bijgerechten : gestoomd ei, radishzoet-zout salade
- Kimchi proeven
(Bibimbap is een populair Koreaans gerecht. Het woord betekent letterlijk gemixte rijst of gemixte maaltijd en bestaat uit rijst met een aantal groenten die door elkaar gemixt worden. Bibimbap wordt opgediend als een kom warme rijst met een aantal geselecteerde groenten, vlees, gebakken ei, en gochujang)
Ze geeft je ook handige tips & tricks over het maken van kimchi en laat je de kimchi proeven.
Zin in meer? Ontdek al onze kookworkshops!