Skip to main content
In de kijker

Een kijk op de realiteit

Vandaag is het wereldvluchtelingendag. Wist je dat er al 100 landen dit vieren? Deze dag is ontstaan om meer begrip voor vluchtelingen te creëren en hun bijdrage aan de vrede te vieren. Daarom zetten wij vandaag volgende teambuildings in de kijker:

Hoeveel weet jij eigenlijk over het Belgische asielbeleid en de procedure hiervan?

Tijdens de wandeling ‘Een kijkje achter de schermen’ vertelt een gids zijn of haar persoonlijk verhaal en deelt alle informatie die je nodig hebt. Tijdens het middagmaal bedien je niet alleen de asielzoekers, maar je volgt ook de informatie-vrijwilligers die alle dringende vragen in verschillende talen beantwoorden. Na jullie harde werk krijg je een lekkere tas soep en kan je nog extra vragen stellen aan de vrijwilligers. Een stevige ervaring waar je vast even stil van gaat zijn.

 

 

Laat je onderdompelen in de wereld van de vluchtelingen tijdens de workshop Refu Village,. Confronterend, maar met de nodige luchtigheid. De ultieme workshop om je in te leven in het bestaan van de vluchteling. Luister, huiver, lach en werk samen met de vluchtelingen van Refu interim. Ze geven je een spoedcursus body language voor beginners. Met humor en flexibele lichaamstaal raak je al een heel eind… Doorbreek taal en andere barrières en ga samen aan de slag. Nestkastjes bouwen of samen een slapstick film maken… Door samen te creëren komen Aleppo, Damascus en Mosoel plots heel dichtbij.