Skip to main content

Veelgestelde vragen

Waarom Funkey inschakelen voor jouw teambuilding?

Wil je een teambuilding organiseren maar weet je niet waar begonnen? Funkey helpt je graag verder!

Funkey is het platform met het grootste teambuilding aanbod in België: keuze uit meer dan 600 originele teambuilding activiteiten van een 250-tal partners. Wijzelf organiseren geen activiteiten maar we brengen jou in contact met onze partners en regelen alle praktische zaken tot aan de boeking. Door het eenvoudige onlinesysteem kan je onmiddellijk een offerte aanvragen. Funkey bezorgt jou binnen de 24 uren een prijsvoorstel. Ondertussen kreeg onze partner reeds een beschikbaarheidsvraag voor jouw gekozen datum en activiteit. Handig toch?

Wat is de kostprijs van de dienstverlening door Funkey?

Wat betreft de activiteiten hanteren wij exact dezelfde tarieven als onze partners. Enkel voor onze dienstverlening betaal je een kleine servicekost. De servicekost wordt enkel verrekend na goedkeuring van de offerte. Een offerte aanvragen is dus altijd gratis.

Waar kan ik de prijs van een activiteit vinden?

Op de activiteitenpagina vind je een budgetindicatie per persoon en in de meeste gevallen ook een prijscalculator. Let wel op, dit is slechts een indicatie. De prijs zal variëren naargelang de gekozen locatie (huur, transportkost…) en/of catering. Als je de exacte prijs wil weten, vraag je best een vrijblijvende offerte aan. Deze mag je binnen de 24 uur verwachten.

Biedt Funkey teambuildings op maat aan?

Absoluut! Bij Funkey maken we elke offerte op maat op basis van jouw wensen en budget. We vertrekken steeds vanuit jouw offerte aanvraag voor activiteiten op ons platform, maar bij fysieke activiteiten gaan we vaak ook op zoek naar een geschikte locatie, catering, transport en eventueel ook overnachting.

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

Surf naar de activiteit van jouw keuze. Onderaan deze activiteit kan je steeds een vrijblijvende offerte aanvragen. Dit is de snelste manier om alles in werking te stellen en om na te gaan of jouw gekozen datum beschikbaar is. Binnen de 24 uren ontvang je een aangepaste offerte met extra informatie over de activiteit.

Ik zoek een teambuilding maar weet nog niet goed welke activiteit ik zou kiezen

Ons platform bevat een 400-tal toffe en originele activiteiten, er is voor elk wat wils. Om je wegwijs te maken in ons aanbod kan je op onze homepagina een selectie maken op basis van regio, aantal personen, budget en type teambuilding.

Het type van de teambuilding kan je op de website terugvinden onder het hoofdmenu ‘Categorieën’. Hier kan je inspiratie opdoen om een thema te kiezen: actief, cultureel, culinair, spel, workshop of party.

Uiteraard helpen wij jou ook graag persoonlijk verder wanneer je advies op maat wenst. Je kan steeds mailen, chatten of bellen met ons enthousiast Funkey-team.

Hoe weet ik of een activiteit beschikbaar is op de gewenste datum?

Wanneer je via ons platform een offerte aanvraagt, krijgt onze partner onmiddellijk een mail om zijn beschikbaarheid na te vragen. Hiermee staat er uiteraard nog niets vast. Indien de partner de beschikbaarheid bevestigd, krijg je hier ook een automatische bevestigingsmail van. Bij de bevestiging van de boeking wordt nagegaan of de partner nog steeds beschikbaar is.

Ik wil meer uitleg over de inhoud van de teambuilding

Na je vrijblijvende offerte aanvraag, bezorgen we je steeds een kostprijssimulatie en een uitgebreide infofiche met meer uitleg over de activiteit, de spelinhoud en meer praktische info.

Ik wil graag catering aanvragen

Op aanvraag kan Funkey catering voorzien, maar enkel voor groepen met meer dan 20 deelnemers. Voor kleinere groepen adviseren wij om zelf een restaurant vast te leggen. Dit is niet alleen budgetvriendelijker, maar ook gemakkelijker om aan de keuze van jouw team te voldoen. Je dient namelijk altijd rekening te houden met een meerkost voor de organisatie van jullie catering.

Catering en locatie voor kleine groepen

Wegens de grote drukte kunnen we voor groepen kleiner dan 20 personen enkel catering/locatie op maat voorzien mits een meerprijs. Deze meerprijs bedraagt een verdubbeling van onze servicekosten en is volledig vrijblijvend 

enkele ideetjes om zelf op zoek te gaan naar een locatie.

  • Lokale jeugdbeweging
  • Sportdienst van jouw stad of gemeente
  • Voetbalvelden
  • Een ruime tuin (hou rekening met een vlotte toegang)
  • Schoolpleinen
  • Recreatiedomeinen

Op welke locatie kan mijn teambuilding/activiteit doorgaan?

Meer dan 80% van de activiteiten in ons aanbod gaan op een locatie naar keuze door.

Als dit niet zo is dan vermelden we dit in de infofiche van de activiteit die je ontvangt bij je offerte aanvraag.. Bij groepen onder de 20 deelnemers vragen wij steeds om zelf een locatie te voorzien.

Dit is niet alleen budgetvriendelijker maar op deze manier kunnen jullie ook een locatie kiezen die vlot bereikbaar is voor het hele team. Stem gerust even met ons af om te zien of de door jullie gekozen locatie geschikt is voor de teamactiviteit.

Wil je toch graag Funkey inschakelen voor het organiseren van een locatie dan kan dit enkel voor groepen boven de 20 deelnemers en dien je rekening te houden met een meerkost (geheel afhankelijk van de locatie zelf).

In onze infofiches vind je meer informatie over de eventuele locatievereisten.

Is Funkey zelf aanwezig op de activiteiten?

Meestal niet, de begeleiding van de teambuilding activiteiten laten we over aan onze professionele partners.

Enkel in uitzonderlijke gevallen, als het gaat over een groot teamevent in samenwerking met verschillende partners en leveranciers, is er een coördinator van Funkey aanwezig. Zo heb je als klant één aanspreekpunt van Funkey waarbij je terecht kan met al je vragen, die ervoor zorgt dat alles vlot verloopt.

Tot wanneer kan ik ten laatste het exacte aantal deelnemers bevestigen?

Het effectief aantal deelnemers kan je wijzigen tot 14 dagen vóór de teambuildingsdag. Wijzigingen die later worden doorgegeven, kunnen niet meer aangepast worden. U dient bijgevolg te betalen voor het bevestigd aantal deelnemers.

Hoe verloopt de facturatie?

Van zodra jouw teambuilding gepland staat bij onze partners en de offerte aanvaard is, zal je een automatische mail krijgen om alle facturatiegegevens aan ons te bezorgen. 14 dagen vóór de teambuildingsdatum bezorg je ons het definitieve aantal deelnemers en mag je de effectieve factuur verwachten. De betaaltermijn is 14 dagen na de factuurdatum. We raden je ook steeds aan om onze algemene voorwaarden door te nemen die je ook in onze offerte zal terugvinden. Je kan ze alvast hier raadplegen.

Moet ik een voorschot betalen?

Ja, je bevestiging is pas definitief nadat je een voorschot van 50% hebt betaald.

Kan een geboekte activiteit geannuleerd worden?

Als een boeking geannuleerd wordt door overmacht (het weer, covid…) voorzien we een voucher zodat jullie de activiteit op een later moment kunnen organiseren.

Als je een boeking annuleert zonder overmacht dan zal je de kosten, die Funkey reeds gemaakt heeft om jouw voorstel uit te werken, moeten vergoeden. Deze vergoeding wordt forfaitair begroot op 50% van de overeengekomen prijs, maar Funkey behoudt het recht om de betaling te vorderen van hogere werkelijk geleden schade.

Indien je als klant de overeenkomst of activiteit minder dan 14 dagen voor het geplande event annuleert, dan blijf je gehouden tot de betaling van het volledige gefactureerde bedrag.

Covid-19

Welke maatregelen worden er getroffen omtrent Covid-19?

Voor al jouw vragen omtrent Covid 19 verwijzen we jou graag naar onze landingspagina.

Annulatie omwille van Covid-19

Als een boeking geannuleerd wordt door overmacht (uitzonderlijke weersomstandigheden, covid19…) voorzien we een voucher zodat jullie de activiteit op een later moment kunnen organiseren. Bezorg ons tijdig een betalingsbewijs van deze factuur en wij bezorgen jou vervolgens een voucher.