Skip to main content
Pers

Joe-Netwerk interview Funkey

Cobus van Gheluwe (oprichter Funkey) aan het woord bij het Joe-Netwerk.

 

Interview transcriptie

A= Alexandra (Host Joe-Netwerk)
C= Cobus Van Gheluwe (Oprichter Funkey)

“Het Joe-Netwerk”

A: Dat doe ik met Cobus van Gheluwe. Goeiemorgen Cobus.

C: Goeiemorgen Alexandra.

A: Jij mag een nieuwe ketting starten, hoe voelt dat?

C: Ja het is toch wel een eer om zo de aftrap te mogen geven.

A: Ah, dat hoor ik graag! Ik ben zeer benieuwd, ik ga weer iets bijleren want jij hebt een teambuilding zoekmachine.

C: Ja klopt. Wij hebben een viertal maanden geleden Funkey Gelanceerd. Dus een teambuilding zoekmachine. Dat is een website waar je snel en eenvoudig een teambuilding kan vinden die bij jou past.

A: Uhu, 4 maanden geleden, en hoe loopt het?

C:Wel het loopt wel goed, na 4 maanden zien we dat er wel degelijk een nood is aan zo’n teambuilding zoekmachine want we zitten al over de 10.000 bezoekers en er zijn ook al meer dan 700 teambuildings geboekt via ons.

A: Dat is fantastisch, dus als bedrijf kan ik via jullie website opzoek naar de ideale teambuilding dag of ideale teambuilding weekend.

C: Klopt ja, je kan dus bij ons op de website ingeven van oké dit is ons budget, we zoeken iets voor zoveel personen in die regio en dan kies je nog de categorie en dan krijg je van ons een aantal suggesties van teambuildings die perfect bij jou en je collega’s passen.

A: Uhu, wat zou een leuke kunnen zijn voor de mensen van JOE?

C: “lacht” wel we hebben een heel divers aanbod. Van actief tot cultureel of iets culinairs of coole workshop. Maar wat leuke dingen zijn die altijd aanslaan zijn bepaalde tv-formats zoals Wie is de mol, Expeditie Robinson. Die slaan altijd wel aan. Maar natuurlijk kunnen we ook altijd perfect een stadswandeling doen of Highland Games of paintball. Er is voor iedereen wat wils.

A: Het zijn er meer dan 700 dus. Als je daar je keuze niet in vind hé… ‘lacht’.

C: Er zijn 700 boekingen maar we zitten aan een 170 tal concepten momenteel.

A: Aja oke, oke, ja ja ja. Ik ga jullie website even duidelijk vermelden. Funkey.be en het is F U N K E Y om het correct te zeggen hé.

C: ja klopt, dus de key to the fun.

A: De key to the fun. Fantastisch! Ja maar ik ben al eens gaan kijken op de website en het is echt heel origineel. Hoe ben je op dat idee gekomen Cobus?

C: Wel ik ben zelf een aantal jaar bezig geweest met teambuildings te organiseren, zelfstandig. Dus ik ben daar een 6 tal jaar mee bezig geweest en ik merkte dat het toch niet eenvoudig was om als kleine speler dan zelf aan klanten te komen. Daarnaast ben ik bij de VDAB ook bezig met de communicatie naar werkgevers. En ik merkte ook bij werkgevers dat het voor hen niet eenvoudig is om het bos door de bomen te zien door het grote aanbod aan teambuildings en zo is eigenlijk het idee gegroeid om een platform voor teambuildingsactiviteiten op te richten en dat is dan Funkey geworden.

A: Ja er zit ook een rode draad in de nummers die je gekozen hebt hé?

C: Klopt, klopt. We hebben een beetje gealludeerd op onze naam en dan ook gekozen voor een aantal Funk(e)y nummers waarin dat Funkey ook duidelijk vermeld word.

A: Jij krijgt van mij dan Uptown Funk van Mark Ronson & Bruno mars, Too Funky van George Michael en we beginnen zometeen met Funkytown van Lipps inc. Het zijn nog eens 3 fantastische nummers ook. Je hebt een goeie naam gekozen voor je bedrijf “lacht”.

C: “lacht”, merci!

A: Wie mag ik straks bellen voor het JOE netwerk?

C: Wel dat is Sander, met wie ik intensief samengewerkt heb. Sander Le Grand van dubbelklik.net en die heeft dus het grafisch ontwerp en webdesign gedaan bij Funkey. Zeer toffe kerel, leuk om mee samen te werken en zeer professioneel in wat hij doet.

A: Oke goed, straks dus naar de grafische vormgeving en nu 3 fantastische songs dankzij jullie keuze. Hier is Funkytown. Nog veel succes met Funkey!

C: Dankuwel!

A: Bye, nog een fijne week

C: Voor u ook!