Skip to main content
Pers

“Na corona zal de nood aan teambuildings nog groter zijn”

Funkey biedt teambuildings aan via een digitaal platform. " Je kan ons vergelijken met booking.com, voor teambuildingactiviteiten. Ondertussen bieden we meer dan 350 uiteenlopende activiteiten aan van meer dan 120 partners."

Cobus Van Gheluwe. Funkey :

Bezielers
Tijdens zijn postgraduaat eventmanagement raakte Cobus Van Gheluwe gepassioneerd door evenementen en teambuildingactiviteiten. Toen hij bij VDAB werkte, startte hij in bijberoep met cube events, als organisator van teambuildingactiviteiten. ” Ik zag dus zowel de aanbodzijde als de vraagzijde van de markt. Als kleine organisator was het niet eenvoudig om klanten te vinden. Tegelijk ondervond ik dat de zoektocht naar een teambuilding lastig en tijdrovend was voor werkgevers. Zo ontstond het idee om een platform te bouwen om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen.”

USP
in het kort tijdswinst en ontzorgen. “Met onze gebruiksvriendelijke zoekmachine vind je snel een eenvoudig wat je zoekt. Als je dat wenst, bieden we op basis van onze expertise ook persoonlijk advies en we begeleiden het volledige proces tot aan de boeking.”

Grootste uitdaging
De grootste uitdaging voor Funkey is het evenwicht bewaren tussen mens en machine. “Om te groeien is het noodzakelijk om ons platform voortdurend verder te automatiseren en te optimaliseren, maar dat mag niet ten koste gaan van de persoonlijke benadering van onze klanten. Tijdens corona konden we ook geen teamevents organiseren. We hebben mee geijverd voor steunmaatregelen voor de teambuildingpartners. Om zo snel mogelijk terug aan de slag te kunnen, hebben we een protocol opgesteld om ‘corona-proof’ teambuildings aan te bieden en we hebben verschillende online activiteiten aan ons platform toegevoegd. We zijn ervan overtuigd dat de nood aan teambuildings bij bedrijven nog groter zal zijn dan voor COVID-19.

Grootste meevaller
“In 2019 hebben we meer dan 750 teamevents georganiseerd, maar nog belangrijker is de klantentevredenheid van 4,8 op 5. Zo weten we dat we slagen in ons opzet en het hoge aantal terugkerende klanten is hoopgevend voor de toekomst.

in 2022…
We willen verder kijken dan Vlaanderen en stelselmatig onze markt vergroten naar de rest van België, Nederland, Luxemburg en later hopelijk de rest van Europa. Om tegemoet te komen aan de noden van grote ondernemingen, lanceren we dit najaar ook Funkey bizz. Dit is een gepersionaliseerd platform voor grotere bedrijven met een selectie van activiteiten die aansluiten op hun waarden en budgettaire mogelijkheden.”

Gouden tip voor andere starters
“Je bent nooit te oud om te ondernemen. Zelf was ik 36 toen ik besliste om los te breken uit die gouden kooi van een ambtenaar, maar ik heb het mij nog geen moment beklaagd. Volg je passie en ga ervoor!”

BRYO
“Bij BRYO kom je terecht in een toffe bende met gelijkstemde zielen die net als jij ook hun eerste stappen zetten als ondernemer. Het is een veilige omgeving om je twijfels te delen. Het ideale klankbord om je ideeën af te toetsen en de plek om je eerste successen samen te vieren.”

Bron: BRYO ONDERNEMERS #09