Skip to main content
In de kijker

Zen with Funkey

Een overvol hoofd? Weer die pijnlijke rug? Teveel cocktails gehad? Tijd voor een dagje spa dus (of twee).

Voor velen is het aanbrengen van make-up iets relaxerend. Voor anderen is het dan weer de hel. Je brengt uren door achter je spiegel en wanneer je in een ander licht komt lijk je wel een clown. Niets kalmerend aan dus. Dat kan het wel worden wanneer je de juiste techniekjes eindelijk onder de knie krijgt. De make-up workshop leert je maar liefst twee looks die je oneindig kan combineren met verschillende kleurpaletten. Zo kan make-up ook jouw me-time momentje worden.

Nadat je er fantastisch uitziet, kan je de dag starten. Een wandeling is waarschijnlijk niet het eerste wat in je hoofd opkomt wanneer we spreken over een dagje rust. Toch kan deze 30 minuten een wereld van verschil maken voor jouw lichaam. Je wandelt de stress (en die extra kilootjes) eraf, je verminderd de kans op verschillende ziektes en het boost je humeur nog eens ook. In de teambuilding “Mindful walk/run” wordt wandelen gecombineerd met ademhalingstips, oefeningen om je focus te verhogen en stress te verlagen en het test je vertrouwen tussen je collega’s en jezelf.

Als je het toch niet ziet zitten om die wandelschoenen aan te trekken in de ochtend, dan kan yoga een perfect en rustiger alternatief. Yoga kan een heleboel voor je betekenen, zowel fysiek als mentaal. Het kan zo’n beetje een boost geven aan alles waar je je kan bedenken. “Easy Yoga” brengt je niet alleen tot ontspanning door oefeningen, maar ook door live muziek van onze klanktherapeut. Doe het een volledige sessie rustig aan!

Of je nu de next Shawn Mendes bent of net zingt als een kat, zingen helpt je stresslevel te verlagen. Wanneer je zingt, geven je hersenen een chemische stof af die werkt als een natuurlijke antidepressiva. Maar die endorfine wordt ook aangemaakt wanneer je eens goed lacht met je vriend(innen). Met het maken van een lipdub vang je dus twee vliegen in één klap! Zingen maar!

 

“Nog één aflevering, dan ga ik naar bed”. Die leugen die we onszelf elke keer vertellen. Zelfs de schrijfster van deze blog heeft last van deze kwelgeest die zichzelf Netflix noemt. We brengen een derde van ons leven slapend door, of zo zou dat toch moeten. Zelfs dan doen we het meestal nog verkeerd. Een vast slaapplan is erg belangrijk voor onze gezondheid en energie. “Why Sleep?” is een perfecte teambuilding die al jouw vragen beantwoord over slaap en zowel tips geeft en ook een persoonlijk slaapplan ontwikkelt voor je. Daarna kan je lekker wegdromen met je collega’s. Zzz…