Skip to main content
Teambuildings

De 4 voordelen van teambuilding

Als bedrijfsleider of HR-verantwoordelijke weet je dat zakelijk succes begint met het hebben van een geweldig team. Uitstekende teamleden worden gemaakt, niet geboren. Om medewerkers de best mogelijke resultaten te laten boeken, integreer je teambuildingactiviteiten best structureel in je personeelsbeleid.

In dit artikel inspireren we je graag met enkele voordelen en voorbeelden van uitstekende teambuilding activiteiten.

  1. Motivatie Boost

Motivatie is wat jouw team op de been houdt, ondanks de uitdagingen in het werk die ze tegenkomen. Geen enkel bedrijf wil een medewerker die overweldigd en pessimistisch is over zichzelf en zijn werk.

Mensen in je team hun creativiteit laten uiten is een van de beste manieren om de motivatie van medewerkers te stimuleren. Organiseer een activiteit waarbij elk lid zijn innovatieve ideeën kan inbrengen, zoals de Chain Reaction XL waar je met een heel divers assortiment van materialen samen een kettingreactie ontwerpt en bouwt.

  1. Verhoogde medewerkerstevredenheid

Het tevreden houden van uw medewerkers wordt niet alleen bereikt door salarisverhogingen en bonussen. Wederzijds respect en vertrouwen in de werkomgeving zijn minstens even belangrijk.

Teambuildingevenementen die leden helpen om samen te werken en hun individuele sterke punten te benadrukken, verhogen zeker het welbevinden van uw personeel. Expeditie Robinson is een perfect voorbeeld van een verbindende teambuilding met uiteenlopende opdrachten waar elke deelnemer zijn talenten kan tonen.

  1. Verbeterde probleemoplossende vaardigheden

Het is voor elk bedrijf belangrijk om efficiënt met nieuwe uitdagingen en problemen om te gaan. Medewerkers die snel en flexibel kunnen omgaan met verandering zijn van goudwaarde.

Megabyte is een teambuilding waar je bedrijf gehackt is door een virus en je enkel een code kan kraken door samen met je collega’s een combinatie van fysieke en denk opdrachten tot een goed einde moet brengen.

Zo’n teambuildingactiviteiten stimuleren medewerkers om snel de situatie in te schatten, de rollen te verdelen en samen de uitdaging aan te gaan om het probleem op te lossen.

  1. Betere communicatie

Als je de communicatie tussen je teamleden wilt verbeteren kan je kiezen voor een ludieke improvisatieworkshop. In deze teambuilding worden mensen aangemoedigd om spelenderwijs open te communiceren en aandacht te besteden aan wat anderen te zeggen hebben.  Een goede communicatie is cruciaal voor teams om soepel te kunnen werken. Als teamleden luisteren naar elkaar en duidelijke boodschappen geven, verbeteren de relaties op de werkvloer. Een voorbeeld van spelenderwijs beter leren communiceren tijdens een teambuilding kan bijvoorbeeld zijn door elkaar instructies te geven via portofoons tijdens een stedenspel of ons meest geboekte format Wie is de Mol.

Overtuigd van het positieve effect van een teambuilding?
Bij Funkey begeleiden we je snel en eenvoudig naar het concept dat best bij je team past!