Skip to main content
In de kijker

Teambuilding trends van 2023

Met de verschuiving naar meer hybride werkmodellen en een grotere nadruk op het welzijn van werknemers, is een teambuilding meer dan ooit tevoren van cruciaal belang voor het opbouwen van veerkrachtige en hechte teams. Maar wat zijn de nieuwste trends op het gebied van teambuilding en hoe kunnen we ze effectief implementeren in onze organisaties? TV-concepten zoals: Wie is de mol, Fort Boyard en Expeditie Robinson zijn nog steeds de populairste activiteiten. Maar naast deze concepten merken we ook enkele nieuwe trends op. Lees er alles over in deze blog

Duurzame activiteiten

Dompel jouw team onder in duurzame teambuilding activiteiten en draag bij aan een betere toekomst voor zowel jouw team als onze planeet. Bij Funkey geloven we in de kracht van samenwerking en duurzaamheid, en daarom bieden we inspirerende en milieuvriendelijke activiteiten aan. Samen kunnen we een positieve impact creëren en een duurzame toekomst opbouwen.

Wind farm

Teams krijgen de opdracht om windturbine te bouwen om een gewicht 1 meter van de grond te heffen. Elk team krijgt een box met bouwmaterialen waarmee ze zo efficiënt mogelijk mee aan de slag moeten gaan. Elk onderdeel heeft zijn CO2-voetafdruk en teams willen de totale voetafdruk van hun apparaat uiteraard zo laag mogelijk houden.

Vind de activiteit hier

The Climategame

Bezitten jullie de nodige ‘climate awareness’ of willen jullie dit net aangewakkerd zien bij de medewerkers? De gloednieuwe ClimateGame is het ideale middel vol FUN om in de vorm van een teambuilding jullie eigen ‘klimaatdoelstellingen’ te bereiken. Niet zomaar een vrijblijvend stadsspel met iPads, maar een buitengewone interactieve mix van teamlearning, fun en teamspirit, met de nadruk op het klimaat.

Vind de activiteit hier

Bouw een fiets voor Afrika

Combineer maatschappelijk verantwoord ondernemen en teambuilding met Bouw een fiets voor Afrika! Van kaal frame tot een complete, kwalitatief uitstekende fiets. Uitgerust met de mooiste accessoires. Dat is de uitdaging die u met uw team aangaat! De teams beginnen met enkel een frame en gereedschap. Wat volgt is een dynamisch programma waarbij alle deelnemers tot het einde betrokken blijven bij het streven naar een zo goed mogelijk eindresultaat.

Vind de activiteit hier

Connection

Met onze connecterende teambuilding activiteiten creëren we een omgeving waarin jouw teamleden elkaar beter leren kennen, vertrouwen opbouwen en effectieve communicatie ontwikkelen. Of het nu gaat om uitdagende teamuitdagingen, teamspelletjes of vertrouwensopbouwende oefeningen, we bieden een breed scala aan activiteiten die zorgen voor een diepere verbinding en een sterker teamgevoel.

Schapendrijven

Tijdens deze workshop schapendrijven leer je de kneepjes van het vak van, jawel, een echte schapenherder. Hij leert jullie de basistechnieken van het schapendrijven en leert hoe de commando’s bij honden, Border Collies, gebruikt kunnen worden. Je zal snel merken dat het moeilijker is dan het lijkt. De schapen laten zich niet zomaar bijeendrijven! Behendigheid en coördinatie zijn absoluut cruciaal.

Vind de activiteit hier

Chain reaction

Enkel door nauw en creatief samen te werken kunnen jullie een spectaculaire kettingreactie, of Chain reaction, veroorzaken. Onder de vorm van een teambuilding zorgt dit voor spannende uren samenwerken aan een zelf bedacht parcours. Elk detail is belangrijk en iedereen is verantwoordelijk voor het welslagen.

Vind de activiteit hier

Haka workshop

In groep wordt er samen de eigen bedrijfshaka aangeleerd. De tekst wordt gemaakt op basis van de bedrijfswaarden en ze het middengedeelte qua beweging in aparte teams moeten zelf samenstellen om dan als apotheose-battle uit te voeren naar elkaar met een winnend team.

Vind de activiteit hier

Creatieve activiteiten

Bij Funkey begrijpen we dat elk team uniek is, daarom passen we onze creatieve teambuilding activiteiten aan op basis van jouw specifieke behoeften en doelstellingen. Of je nu op zoek bent naar een leuke en energieke sessie of naar een diepgaande artistieke ervaring, wij hebben de perfecte activiteit voor jouw team.

Artshizzle

Kunst en cultuur zijn de kapstok van deze teambuilding. Leer elkaar op een nieuwe manier kennen. Soms komen er persoonlijke zaken boven, soms ontdekken mensen dat hun collega in zijn vrije tijd duivenmelker is: het kan alle kanten opgaan. Saai is het nooit. Deze teambuilding leidt je door de fabuleuze collectie van het Museum voor Schone Kunsten in Gent of het Fotomuseum FOMU in Antwerpen

Vind de activiteit hier

Kintsugi

Kintsugi is de Japanse kunst om gebroken objecten met gouden lak te herstellen zodat de herstelde items net mooier worden, niet ondanks maar dankzij hun gouden barsten. Kintsugi is gebaseerd op de filosofie van Wabi-Sabi; het omarmen van imperfecties. Iedereen kiest, breekt & herstelt een mooi keramieken kommetje. Elke deelnemer werkt met z’n eigen Kintsugi repair kit en neemt het prachtige, unieke resultaat mee naar huis in een leuke totebag.

Vind de activiteit hier

Kunstsmeden

Onder begeleiding van een ervaren smid leer je de kneepjes van het vak waarna je een schort, handschoenen en een veiligheidsbril krijgt zodat je zelf aan de slag kan gaan. Je kan kiezen om jouw bedrijfsnaam of logo te smeden, op het einde krijg je natuurlijk je creatie mee.

Vind de activiteit hier

Coaching

Of je nu een sportieve uitdaging zoekt, een creatieve benadering wilt verkennen of de nadruk wilt leggen op persoonlijke groei, onze coachingsessies bieden een breed scala aan activiteiten die garant staan voor een effectieve teambuilding ervaring. Ervaren coaches zorgen ervoor dat jouw teamleden kunnen groeien, zichzelf kunnen uiten en nieuwe vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Vuurlopen

Leer jezelf en collega’s coachen. Je verstrekt jouw persoonlijke kracht en verlegt je grenzen waardoor je dit potentieel aan kracht maximaal benut. Het vuurlopen is het ultieme metafoor voor moed, durf en daadkracht. Met je blote voeten loop je over een pad van hete kolen. Zo overwin je jouw angsten en ervaar je unieke kracht

Vind de activiteit hier

Ademwerk & Ijsbaden

Vind samen met jouw collega’s de oerkracht. Door een combinatie van ademhalingsoefeningen en ervaringen duik je samen in een ijsbad. Je gaat een krachtige ervaring tegemoet, één die de verbinding met jezelf en jouw team verdiept. Met onze adem, de elementen tegemoet gaande, en met het mediteren door stressvolle uitdagingen, leren we krachtige technieken voor zelf-regulatie, introspectie en weerkrachtigheid.

Vind de activiteit hier

Teamdynamica

Teamspirit is het gevoel van trots en loyaliteit onder de teamleden. Dat gevoel zorgt ervoor dat teamleden goed presteren en zicht veilig en vertrouwd voelen in hun job. Tijdens onze teamdynamica dag proberen we het gevoel van team-eenheid na te streven door middel van verbindende oefeningen. Bij deze leuke teamdynamica-dag draait alles rond het vertrouwen in het team verhogen.

Vind de activiteit hier