Skip to main content
In de kijker

10 teambuilding activiteiten voor komende winter

De eindejaarsperiode nadert. Het ideale moment om jouw werknemers te bedanken voor hun inzet van afgelopen jaar. En hoe kan je hen nu beter bedanken dan met een teambuildingactiviteit in een winterse sfeer?

Funkey Winterfest – Concept op maat

Funkey Winterfest, hét winters teambuildingfestival op maat! Stel je eigen programma samen met een keuze uit 9 verschillende winterse activiteiten! We hebben tal van unieke locaties verspreid over heel België om van dit concept een totaalbeleving te maken. Heb je zelf een leuke locatie is dit natuurlijk ook mogelijk. Bekijk hieronder welke activiteiten je kan combineren voor jouw eigen teambuildingfestival. Funkey Winterfest is mogelijk vanaf 100 personen.

Vind de activiteit hier

De citygame: The Christmas Edition

(Her)ontdek een stad met dit origineel en leuk stadsspel. Samenwerking, interactief meewerken en logisch denken zijn uiterst belangrijk tijdens dit spel. Je gaat op pad met een iPad die jou zal gidsen door de opdrachten in de stad. De opdrachten en bonusvragen zijn volledig in Kerstthema. Daarnaast krijgt elke deelnemer een kerstmuts en wordt er een stop voorzien op de wintermarkt.

Vind de activiteit hier

Winter Alpacawandeling

Ontsnap samen met jouw collega’s even van alle drukte. Haal een frisse neus en maak een leuke winterwandeling met alpaca’s. Je gaat twee uur op wandel met deze schattige en enorm vriendelijke dieren. Onderweg zijn er een aantal leuke opdrachten die zorgen voor een betere dynamiek in het team. Na de wandeling kan je jezelf lekker verwarmen met een borreltje.

Vind de activiteit hier

Indoorcurling

Curling is een officiële sport op de Olympische Winterspelen. Maar je hebt niet per se een ijspiste nodig om deze sport te beoefenen. Een gladde mat en de befaamde curlingstenen zijn de enige benodigdheden. Schuif jouw steen zo dicht mogelijk naar het midden van de cirkel en probeer je tegenstander weg te kaatsen. Wie wordt de curlingkampioen van jouw werkvloer?

Vind de activiteit hier

Workshop ijssculpturen maken

Een ijskoude workshop! Maak samen met jouw collega’s een prachtig kunstwerk uit ijs. Tijdens deze creatieve workshop wordt je begeleid door een professionele ijskunstenaar. Allereerst krijg je enkele leuke weetjes en uitleg mee over het ijs en ijssculpturen maken. Nadien ga je meteen aan de slag, iedereen krijgt zijn eigen ijsblok en… beeldhouwen maar! Het origineelste en creatiefste kunstwerk wordt verkozen tot winnaar en krijgt een leuke prijs mee naar huis.

Vind de activiteit hier

Wim Hof Method workshop

Wim Hof, beter bekend als “The Iceman”, is een Nederlander met verscheidene kouderecords op zijn naam. Hij ontwikkelde zijn eigen methode om beter bestand te zijn tegen koude temperaturen. Tijdens deze workshop leer je zijn techniek toepassen en trotseer je een ijsbad met 140kg ijs. Deze workshop zorgt voor meer energie, meer vertrouwen tussen je teamleden en het versterkt je immuunsysteem!

Vind de activiteit hier

Escape Gift Box

Je hoeft niet out of the box te denken! Wij bieden jou de Escape Giftbox, het ideale geschenk voor eindejaar. Het concept is simpel, een geschenk in een koker die op slot zit met een cijferslot. Op de koker bevindt zich een QR code die je toegang geeft tot een online escape spel. Eenmaal je de code gekraakt hebt kan je het fysieke cijferslot openen en jouw cadeau uitpakken.

Vind de activiteit hier

Eskimo Games

Trek een Inuit kostuum aan en waan je op een arctisch gebied. Leer samenwerken zoals de eskimo’s dat deden door verschillende opdrachten zoals: speerwerpen, ijsvissen, wandelen op racketshoes en nog veel meer. Deze activiteit wordt ongetwijfeld een ijskoud avontuur.

Vind de activiteit hier

Workshop Vuurlopen

Ga voor elkaar door het vuur en loop over gloeiend hete kolen. Na een korte briefing wordt jouw team als groep begeleid om over het hete vuurtapijt te wandelen. Geen zorgen de professionele begeleiding zorgt er voor dat jij zonder verwondingen de activiteit doorkomt. Vuurlopen is een unieke ervaring en zal er voor zorgen dat het team elkaar meer zal vertrouwen. De workshop duurt ongeveer anderhalf uur en kan vanaf 10 tot maximaal 300 personen.

Vind de activiteit hier

Bijlwerpen

Bijlwerpen is een sport die oorspronkelijk komt uit het koude noorden. Deze recreatieve sport wordt steeds populairder bij ons en is voor iedereen toegankelijk. Na een korte briefing over techniek en veiligheid ga je zelf aan de slag. Wie denkt dat bijlwerpen gaat over brute kracht heeft het flink mis, ontspanning, ritme en techniek zijn de factoren om een bijlwerpkampioen te worden. Tijdens deze workshop leer je werpen met verschillende soorten bijlen en leer je andere technieken aan. Veel succes of zoals ze in Zweden zeggen “lycka till”.

Vind de activiteit hier