Skip to main content
Teambuildings

Top 15 teambuilding ideeën voor 2024

Teambuilding is de ideale manier om je collega’s eens op een andere manier te leren kennen. Deze teambuildingsactiviteiten halen je even uit je comfortzone, waardoor je vaak nieuwe ideeën en inspiratie opdoet. Maar hoe vind je nu een teambuilding die bij jouw doelen en jouw team past? Wij zetten alvast enkele teambuilding suggesties voor 2024 voor je op een rijtje!

The Funkey Classics

We starten met onze échte Funkey klassiekers, waarvan de meerderheid een plek op onze lijst “populairste teambuildings van 2024” heeft bemachtigd.

Voor 2023 is de Mol al lang bekend, maar stap jij straks in de voetsporen van Toos, Lancelot en Commy? Beleef deze unieke ervaring zelf met het Wie Is De Mol-spel! In deze teambuilding is er niet één mol aanwezig, maar meerdere. Zo heeft elk team een saboteur. Kan jij de mol tijdig ontmaskeren? Of laat jij de opdrachten van jouw team met succes mislukken?

Lijkt zo’n ontmaskering je wel wat, maar combineer je dat graag met een lekker etentje? Bij ons zenuwslopend ‘moorddiner” word je verwacht aan tafel ter nagedachtenis van een dierbare overledene. Het wordt al snel duidelijk dat de moordenaar zich onder jullie bevindt. Lukt het jouw team om de moordenaar op tijd te vinden, of worden jullie de volgende slachtoffers?

Puzzels en raadsels oplossen, je een weg banen door een labyrinth en goed communiceren. Kortom: je zintuigen eens goed aan het werk zetten, en dat met een kasteel op de achtergrond. Dat kan je verwachten bij Fort Boyard. In verschillende teams neem je het tegen elkaar op in uiteenlopende denk en doe opdrachten om de oorkonde te winnen.

Toch liever één voor allen, en allen voor één? De Chain Reaction is een unieke teambuilding waarbij de gehele groep samenwerkt aan één gemeenschappelijk doel: de langste en meest creatieve kettingreactie maken met de meest gekke materialen.

The Funkey teambuildings of tomorrow

Een bestaand idee, maar dan nog beter. Dat is innovatie! Vroeger begeleidde je Mario naar de finish op je Game Boy, maar nu ben je zélf de held en voel je elke stap die je zet. Deze vernieuwende teambuildings laten jou kennismaken met de technologie van vandaag. Vraag jij je ook al af, wat er morgen komt?

Waarschijnlijk de meest bekende vorm van gamen op dit moment: VR! Heb je ooit al eens een virtuele wereld bezocht samen met je vrienden of collega’s? Dat kan in deze Nanoclash teambuilding. Je bevindt je in het jaar 2124, de enorme technologierush heeft zich voortgezet, met alle gevolgen van dien. Er rijden vliegende auto’s rond en robots doen er alles aan om de stad over te nemen. Een bittere strijd tussen mens en machine barst los, met een bom die letterlijk op springen staat! Kies je zijde en speel tégen elkaar! Who will win?

Een bom onschadelijk maken in de toekomst, dat klinkt wel wat. Maar gaat dat op dezelfde manier in het verleden? Je wordt terug gekatapulteerd naar de Grote oorlog met een bom die niet op zich laat wachten. Los de puzzels en raadsels op in de Escape Box, en liefst sneller dan de andere teams! Niet alleen is deze escape teambuilding een gegarandeerde adrenaline rush, het is ook nog eens mobiel en kan gespeeld worden op elke locatie.

Is het een vogel, is het een vliegtuig? Neen dat is het niet, het is vast een drone die je aan de hemel ziet. Deze vliegende tuigjes veroveren de wereld momenteel. Tijdens de Drone Challenges leer je deze toestellen te besturen als een echte piloot. In teams neem je het tegen elkaar op in verschillende mini-games. Wat dacht je van een wedstrijdje pizza’s bezorgen?

Waarom kiezen, als je het allemaal kan hebben? De innovation Games is een teambuilding met een geheel van verschillende nieuwe en innovatieve activiteiten. Om te beginnen ontmantel je een bom in VR of neem je een vrije val van 80 verdiepingen hoog. Na deze onderdompeling in de virtuele realiteit leer je racen met drones, waarmee je ook een spionage opdracht uitvoert. Tenslotte worden ook je schietvaardigheden getest: infrarood en lasers vervangen de kogels die je gebruikt om jouw talenten te doen schitteren. Een dag vol innovatie, dus!

The Funkey Remote Teambuildings

Blijft jouw bedrijf ook nu volop inzetten op telewerk of wil je een teambuilding organiseren met partners in het buitenland? We blijven onze remote teambuildings aanbieden! Hier alvast enkele aanbevelingen van online teambuilding concepten die je team kunnen verbinden vanop afstand:

“Ringa Ringa pakia wae wae”, wie kent het begin van onze Haka nu niet? Haka’s zijn ceremoniële dansen van de Maori’s uit Nieuw-Zeeland. Het lijkt heel simpel, maar dat is het zeker niet. Hoe groter de groep, hoe krachtiger de boodschap en hoe langer de herinnering zal blijven hangen. Een op zich eenvoudig ogend concept van bewegingen op geluid, maar niets is minder waar. Een volledig opgebouwde presentatie van een uiting van energie en emotie in groep, dat is waar de Haka teambuilding voor staat.

Soms moet het concept niet te complex zijn: je krijgt telkens één minuut om een proef succesvol uit te voeren bij Minute To Win It. Met enkele voorwerpen (die zeker bij jou thuis staan) kom je terecht in een creatieve teambuilding waarbij competitie, spanning, energie en amusement zeker aan bod komen.

Een quiz gepresenteerd door een quizmaster, wat wil je nog meer? Leer je collega’s beter kennen tijdens De Collega’s 2.0. Schat jouw collega’s zo goed mogelijk in!